Individuell räntesättning

Med individuell räntesättning menas att räntan du får hos långivaren varierar utifrån ett antal faktorer. Det kan t.ex handla om inkomst, hur mycket andra lån du har, antal kreditupplysningar som är registrerade på dig osv.

De flesta långivarna på svenska marknaden som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning.

Tyvärr innebär detta att för att man som kund skall få veta vilken ränta man får behöver man göra en ansökan till långivaren ifråga. I samband med detta så tar oftast en kreditupplysning på dig som kund. Vill du jämföra räntor hos alla långivare på marknaden skulle du få en mycket stor mängd kreditupplysningar på dig.

På senare år har det kommit s.k låneförmedlare som delvis löser detta problemet då man med en ansökan kan få flera låneerbjudanden men att endast en kreditupplysning tas som registreras på förmedlaren. Dock så är det långt ifrån alla långivare som samarbetar med låneförmedlarna så du kommer ju inte med säkerhet veta att det inte finns ett bättre erbjudande någon annanstans om du endast går på förmedlarens rekommendation.

När du jämför lån på Privatlånet.se kan du se vilka långivare som tilllämpar individuell räntesättning genom att räntan listas i ett intervall från lägsta räntan som långivaren erbjuder till högsta räntan för långivarens aktuella låneerbjudande. I och med att låneförmedlare förmedlar samarbetande långivares erbjudande så varierar givetvis räntan när man gör sin låneansökan via dem.

© 2007 - 2019 Privatlånet.se

Användarvillkor
Integritetspolicy
Blogg

Compare Media AB
info@privatlanet.se
Slottsvägen 22
19251 Sollentuna