privatlånet.se

Tips

Fundera på om du behöver privatlånet och klarar det rent ekonomiskt

Privatlån är oftast relativt dyra. Har man ett boende och kan ta ett bolån så är det nästan alltid billigare. Jämför man med kreditkort och småkrediter så är dock oftast privalån billigare. Ett lån kan vara bra sätt att jämna ut finansiering av upplevelse eller en investering över tiden givet att det finns utrymme för ränte- och avbetalningarna vid sidan av andra utgifter. Det är sällan en bra idé att låna för diversekonsumtion då lånet gradvis kommer försämra ekonomin men ibland behövs självklart ett lån för att klara av en tuffare period. Det kan alltid vara bra att tänka på hur stor den totala kostnaden för lånet blir över hela löptiden. Då blir det enklare och värdera om det t.ex är värt att ta ett lån för att finansiera en ny vara, investering eller upplevelse. Ju längre avbetalningstid detsto mer kommer lånet kosta dig.

Kan du hitta en billigare finansiering än privatlån

Kan du låna på din bostad kan det vara att föredra då det är stor sannolikhet att du får en bättre ränta på bolånet.

Dra inte på dig för mycket kreditupplysningar

Vår uppfattning är att ett par upplysningar inte är en last ifall du har god kreditvärdighet, det kan snarare vara en nödvändighet för att inte missa bra låneerbjudanden. Därmed säger vi inte att du skall göra en ansökan till respektive långivare på egen hand. Du kommer då få en stor mängd kreditupplysningar registrerade på dig vilket kan försvåra dina möjligheter att få lånet alternativt ge en sämre ränta, allt annat lika. Ta alltså in offerter på ett smart sätt. Är långivaren ansluten till en förmedlare som du redan gjort en ansökan till så ska du inte göra en ansökan hos långivaren senare. Gör heller inte ansökningar till enskilda långivare eller förmedlare om du inte uppfyller grundvillkoren. Uppfyller du inte grundvillkoren kommer du få ett avslag och du har då dragit på dig en ansökan i onödan utan att få in en offert. En upplysning ligger kvar 12 månader hos UC.

Lös dyra lån och krediter

Betalar du idag höga räntekostnader för lån och krediter så kolla om du kan lösa dessa med ett nytt privatlån som har lägre ränta. Du sparar pengar på detta så länge du får en lägre effektiv ränta på ditt nya lån. Du kan läsa mer här om att lägga om dyra lån.
Jäför låneförmedlare nu
OmAnvändarvillkorSamarbete©️ Privatlånet.se
Jämför företagslån