privatlånet.se

Hur hittar man bästa privatlånet 2023?

Nedan beskriver vi hur du optimerar förutsättningarna för att hitta bästa privatlånet. (Givet att du har bestämt dig för att ta ett privatlån och du inte har möjlighet at hitta ett billigare sätt att låna, tex via ett bolån. Se t.ex alternativ till privatlån.)

Använd en låneförmedlare

Målet är att få in så många relevanta offerter med så få kreditupplysningar som möjligt som du sen kan jämföra och ta ställning till. Lösningen på detta är att använda sig av en eller flera låneförmedlare i eventuell kombination med en eller flera ansökningar till långivare som ej är anslutna till låneförmedlaren/na ifråga. Välj låneförmedlare som ger flest antal relevanta offerter från långivarna.

Se till att den effektiva räntan är så låg som möjligt

När du utvärderar dina offerter från olika långivare är ett bra mått att titta på den effektiva räntan (som skall vara så låg som möjligt). Den effektiva räntan tar hänsyn till samtliga avgifter som är förknippade med lånet såsom ev uppläggningsavgift, fakturaavgifter och eventuella kostnader för att lösa lånet vid sidan av räntan.

Lös dyra lån och krediter som du redan har

Om du har andra dyra krediter eller lån så kan det vara en bra idé att försöka lösa dem i samband med det nya privatlånet. Se till att den effektiva räntan på det nya lånet är längre än på de lån som du avser att lösa.

Lägg om privatlånet med jämna mellanrum

Sanningen är den att det billigaste privatlånet kommer variera över tiden. Därför ska du efter en tid med lånet ta in nya offerter för att se om du kan få ner lånekostnaderna ytterligare. Men gör det inte allt för frekvent då du försämrar din kreditvärdighet om du får för många kreditupplysningar registrerade på dig.
OmAnvändarvillkorSamarbeteJämför företagslån
©️ Privatlånet.se
Är det någon uppgift som du anser inte stämmer? Gör oss en tjänst och meddela oss på info@privatlanet.se